NovaCAID
NovaCAID  doo
NovaCAID

NovaCAID
Visok kvalitet usluge, svaki put

linija

Kompjuterski potpomognuti industrijski dizajn
(Computer-aided industrial design - CAID)

bela linija

NovaCAID

linija

Kompjuterski potpomognuti industrijski dizajn (Computer-aided industrial design - CAID) je jednostavno upotreba računarskog softvera u procesu industrijskog dizajna. Za razliku od tradicionalne ručne izrade, CAID je automatizovani proces koji u velikoj meri povećava efikasnost promena dizajna, testiranja koncepta i opšte optimizacije.

CAID daje dizajnerima kreativnu slobodu, međutim uobičajeno je slediti jednostavnu metodologiju: dizajner će stvoriti skicu pomoću olovke, prateći koju će generirati krive iz skice i zauzvrat generirati površine iz krivih.

caid

Značaj industrijskog dizajna uz pomoć računara
CAID softver omogućava dizajneru da kreira 3D model pre same izrade proizvoda. 3D model se može sačuvati u formatu koji može da čita mašina za brzo prototipiranje koja će zatim stvoriti model proizvoda iz stvarnog života. Ovi kompjuterizovani koraci ubrzavaju proces stvaranja, jer dizajner ima više vremena da se usredsredi na tehničke aspekte dizajna, umesto na ručno skiciranje i modeliranje. Ovo omogućava bolji predlog proizvoda za kraće vreme.

CAID nasuprot CAD
Iako se CAD (računarski potpomognuti dizajn) i CAID (računarski potpomognuti industrijski dizajn) mogu činiti prilično sličnim, postoje neke značajne razlike između njih dvoje. CAID je mnogo konceptualniji i umetničkiji, a CAD više tehnički. CAD je često srednji korak između umetničkog stvaranja u CAID-u i fizičke izrade dizajna. Kombinacija ova dva medijuma za dizajn omogućavaju neometano kretanje od koncepta do proizvodnje.

Prilikom prelaska sa CAID na CAD, obe strane su podjednako važne u procesu. CAID dizajner mora pripremiti datoteke dizajna koje će raditi u okviru CAD sistema, a inženjer mora razumeti šta dobijaju i kako raditi s njim.

CAID se od svojih korisnika opisuje kao „slobodu eksperimentisanja sa oblikom i formom“. To je softver za kreativce. Alati za modeliranje površinskih oblika slobodnog oblika omogućavaju dizajneru da stvara organske forme na ekranu, umesto da bude ograničen na računarski generisana ograničenja. Softver nudi opsežne alate za vizuelizaciju, kao što su fotorealistično prikazivanje, mapiranje tekstura, površinsko isticanje i još mnogo toga. Korisnici mogu da guraju i vuku oblike kako bi odmah vizualizovali efekte i rezultate.

misija i vizija

Garancija kvaliteta

Pratimo stroge procese kako bismo osigurali da naše usluge uvek zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta.

Naše obećanje

Zalažemo se da Vam pružimo najbolje usluge. Usluge koje vam nudimo veoma su efikasne zahvaljujući decenijama usavršavanja i obrazovanja. Nastavljamo u protrazi za mogućnostima za inovacije i neprestano poboljšanja.

Naša filozovija

Zadovoljstvo naših kupaca je naš najveći uspeh.

Naš klijent je naš prioritet

Želimo da po posvećenosti kvalitetu i našoj snažnoj etici posebnu pažnju obratimo na naše sadašnje ali i buduće klijente. Naši planovi su pažljivo izrađeni kako bi pružili maksimalnu sigurnost i pogodnost našim klijentima. Mi se možemo pohvaliti uslugama koje ispunjavaju različite potrebe naših klijenata. Za sva pitanja koja bi nam želeli postaviti o našem poslovanju, ponudi i uslužnom programu slobodno nam se obratite a mi ćemo se potruditi da Vam u što kraćem roku izađemo u susret.


kontaktirajte nas

All rights reserved © 2020 NovaCAID

Design, Studio Digital , Novi Sad

pozovite nas odmah  POZOVITE NAS ODMAH